torstai 20. joulukuuta 2012

Bangkokin keskusta (ei enää kaaoksessa) päivitys

Bangkokin keskustan tilanne 20.12.2012

Suomalainen Matkaopas julkaisi Bangkok-blogissa katsauksen Bangkokin keskustan kaaoksesta täällä, ja jatkon täällä.

Sittemmin keskusta on täysin rauhoittunut ja jälleenrakennus on osittain valmistunut. Kamera tallensi tänään kaikki kuvakulmat ja lopputulos on nähtävissä tässä.

SIAM-ELOKUVATEATTERIN JÄLLEENRAKENNUS



Julkaisimme aiemmin valokuvia tuhoutuneen Siam-elokuvateatterin tontista. Nyt ollaan näin pitkällä. Tontti on laaja, ja työt tulevat kestämään vielä kauan.

* * *

SIAM CENTERIN KUULUMISIA




Elokuvateatteria vastapäätä (Skytrain-aseman toisella puolella) on ostoskeskusten alue. Siam Center on ollut suljettuna ja remontissa, ja se avataan tammikuun alussa 2013.

Näihin rakennuksiin kätkeytyy myös yltiökaupallinen Madame Tussaud's -vahakabinetti, jota Suomalainen Matkaopas ei osaa suositella käyntikohteena.


Ruotsi jyrää. Absolut on teemana tässä ulkoilmakonserttipaikassa, jossa on joka ilta eri esiintyjä nostattamassa kansan juomishaluja (?).


Uuden vuoden alla vuotta 2013 manataan "onnen vuodeksi". Tähän toiveeseen jokaisen on helppo yhtyä.

Olkoon näin!


Bangkokissa joulupukki on pankkien pukki - lahjaksi voi antaa esimerkiksi luottokortin!

* * *

CENTRAL WORLD KUULUMISIA

Central World sai pahasti turpiin punapaitojen piirityksessä, mutta nyt kaikki on kunnossa.


Central World on uhkea kokonaisuus, joka paljastuu tästä kuvakulmasta.


Kävelysillalta on yhdyssilta ostoskeskukseen. Oikeassa reunassa näkyy uudisrakennusta.


Tämä nurkkaus tuhoutui täysin punapaitojen piirityksen jäljiltä. Nyt se on kokonaan kunnostettu.


Uusi uhkea Central World -ostoskeskus tien toiselta puolelta.

ERAWAN-ALTTARI




Bangkokin arvokkain tontti lienee Erawan-alttarin tontti, jonka uskotaan tuovan paljon onnea ja menestystä niille, jotka alueella käyvät.

URBAN SPACE



Aikaisemmista katsauksistamme jäi näköjään noteeraamatta tuolloin rakenteilla ollut Urban Space -tontti. Se nousi aiemman "Peuralaakso"-kaupan kohdalle.


Valitettavasti Urban Space ei lopulta kehittynyt kansalaisten kohtaamispaikaksi,  vaan siitä tuli rättikauppa, jonka teemana on korealaiset jäännöserät. Halpaa, kyllä, mutta ei mitään erityistä.

UUSI NOVOTEL




Tutussa maisemassa on jotakin uutta.

Novotel avasi marraskuussa 2011 tämän hienon luksushotellin Pratunamin alueelle.


Hotellin aula on kerroksessa 6, ja siellä on myös tämä mainio maisemabaari. Keskusta-katsaus päättyy baarin ikkunoista avautuviin maisemiin.

PRATUNAM-KATSAUS



Pratunamin tunnetuin kortteli lienee tämä kauppakeskus, joka myy uskomattomat määrät rätei ja lumpui edullisilla hinnoilla. Kauppojen alue ulottuu aina ennätyskorkean Baiyoke-hotellin luokse.


Pratunam on myös venetaksin keskeinen pysäkki. Venetaksilla pääsee nopeasti Bangkokin halki Sanam Luang -aukion tuntumasta kauas itään.


Pratunam-alueen surkein korttelialue on edelleen tässä. Alueella on muutama keskihintainen hotelli, hierontaa ja valuutanvaihtoa.

Valuutanvaihto on hyvä vinkki: Superrich Thailand MUTTA vain se Superrich, jonka logossa on vihreää ja sinistä. Superrich on paljon kopioitu "tavaramerkki" ja kortteleissa on melkein puolitusinaa samannimistä valuutanvaihtopistettä. Vain sinivihreä logo, isot jonot, vartija ja parhaat valuuttakurssit!


Palladium-ostoskeskus myy vaatteita, mutta on jo ehtinyt olla täällä useita vuosia.


Lopuksi vielä toinen kuva vaatteiden markkina-alueesta.


MUUTAMA HAJAKUVA



Thonburin vanha rautatieasema on nyt lopulta intregroitu osaksi sairaala-aluetta. Junaliikenne on siirretty kauemmaksi länteen täältä.


Saphan Taksin -Skytrain-aseman naapurissa vuoden 1998 talousromahduksen jälkeen raunioiksi jäänyt rakennus on edelleen kesken, mutta mainostajat ovat nyt löytäneet sen.

* * *

Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan Bangkok-blogi.

Lisätietoa opaskirjoistamme löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti