keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Mitä kuuluu Banglamphun / Khaosan-kadun alueelle?

Tuore raportti : 19.12.2012 Banglamphun alueelta / Bangkok

Se on maailman vilkkaimpiin kuuluva matkailijakeskus.

Suomalainen Matkaopas on seurannut alueen kehitystä jo 20 vuotta. Sinä aikana on tuoreet tiedot päivitetty matkaopaskirjoihin, kuten Thaimaa Laos & Kambodzha sekä Bangkok & Keski-Thaimaa.

Tänään Banglamphun alue on kansainvälisempi ja suositumpi kuin koskaan: ikärakenne kattaa kaikki segmentit sylilapsista eläkeläisiin. Yleisiä kieliä ovat japanin ja korean lisäksi saksa, ruotsi, suomi, venäjä, ranska ja espanja.

Palvelut ovat pysyneet yllättävän hyvin siinä kuosissa, kuin matkaopaskirjamme niitä listaavat tai kartalle merkitsevät (meillä on markkinoiden paras kartta alueelle), mutta tässä kerrotaan uusista ilmiöistä ja paikoista.

Kaikki kuvat on otettu 19. joulukuuta 2012.

ALOITAMME JOELTA

Chao Phya -joen varteen on viime vuosina noussut kolme uutta laadukasta hotellia.


Navalai River Resort sijaitsee lähimpänä Banglamphun pikavenelaituria.


Riva Surya ja Siam Riverside ovat lähempänä Thonburiin johtavaa siltaa.

___

Joen ja ison temppelin välissä on thanon Phra Arthit ja sen suuntaisesti kulkee kapea majoitus- ja palvelukuja, soi Rambuttri. Se on itse asiassa koko alueen suosikkimme, koska alue on idyllinen ja temppelin ansiosta rauhallinen.


Soi Rambuttrin palvelut ovat laajentuneet temppelin reunalle.


Soi Rambuttrin tunnelma ilmenee hyvin tässä kuvassa.


...tai tässä.

Uusinta uutta soi Rambuttrilla on A&A Guesthouse, joka on rakenteilla. Tyylillisesti se on trendikäs, boutique-hotellia muistuttava rakennus, jonka hintatietoja meillä ei tietenkään vielä ole saatavilla. A&A sijoittuu Four Brothers -ravintolan naapuriin.


Suosittuja soi Rambuttrin alueella ovat ulkoilmaruokalat, joita on laajennettu kaikkialle missä niitä mahtuu laajentamaan. Tämä paikka on Baan Sabai ja O Bangkok -majataloja vastapäätä.


Mr Yim on jossakin painoksessamme merkitty vanhaan paikkaan: risteyksen rakennuksen toiseen kerrokseen. Mr Yim on kuitenkin jo useita vuosia toiminut temppelinmuurin ääressä, oikotien (temppelin halki) oviaukon naapurissa. Yim tekee kaikkea mahdollista kasvisruoasta grillilihaan, aamiaisesta hedelmäsekoituksiin.


Temppelialueen oikotiestä puheen ollen, temppelin iso portti (alueen keskellä) on vihdoin valmistunut. Sitä rakennettiinkin vuosikaudet.


Temppelialueen toisella puolella olevalle poikkikadulle on siirtynyt Khaosan-kadun alueen Starbucks. Rakennuksen takana on uusi hotelli, ja sen vasemmalla puolella alueen toinen Burger King.


Ja sitten Khaosan Road - elämys, jota sanat eivät riitä kuvailemaan. Dynaaminen hullunmylly, joka svengaa 24-7, mutta eniten iltapäivästä aamuyöhön.


Pitkään rakenteilla ollut uudisrakennus Khaosan-kadun alkupäässä on ollut valmiina jo muutaman vuoden. Tunnettu amerikkalainen ketju on avannut sinne edustustonsa.


Khaosan Road on ennen muuta kaupankäynnin ja matkailupalvelujen keskus, jossa voi olla liian meluisaa yöpyä. Mutta ostosmahdollisuuksissa ei ole ylärajaa. Uusinta uutta valokuvarintamalla...


Ulkopenkki-hieronta on yleistynyt koko ajan, aluksi soi Rambuttrin alueella, nyt myös Khaosan-kadulla voi rentoutua hieronnan merkeissä (jos meteli ei häiritse). Ainakin illan suussa jouduttiin odottamaan asiakkaita.


Silk Bar on ollut Khaosan-kadun keskivaiheilla jo vuosia, mutta se on kuitenkin uuden ajan symboli, kun mennään koko ajan tyylikkäämpään ja myös ehkä hintavampaan suuntaan.


Väriä ja tavaraa katukaupassa, jota on niin paljon, että liikkuminen on välillä hankalaa.


Hedelmäannos maksaa nyt 20 baht eli 0,50 euroa.


Ajan hengessä - PSY Gangnam on kaikkien huulilla, ja pian myös kaikkien T-paidassa.


Jos jokin asia pysyy, se on kopiokauppa. Tuosta saisi myös yliopistotutkinnon.


Tässä rakennuksessa Khaosan-kadun ja rinnakkaiskadun välisellä tontilla toimi aiemmin Starbucks, nyt siinä on hiljaisempi tyyliravintola Chez Bruno.


Rinnakkaiskadun palvelutarjonta on laajentunut kattamaan myös jokaisen neliömetrin, vaikka tässä alkuillan kuvassa ei näykään se tungos, joka paikalla on iltapimeällä.


Rinnakkaiskadun päästä kannattaa kuitenkin muistuttaa ja suositella japanilaista buffetti-ravintolaa Taketei, jossa voi nauttia sushia ja muita japanilaisherkkuja runsaalla 10 eurolla.


Pimeän tultua vilkas Khaosan Road "herää henkiin" ihan täysillä. Tässä viimeisessä kuvassa muistutamme, että joulu on tulossa, mitä muuten ei juurikaan huomaa tällä alueella.

* * *

Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan Bangkok-blogi.

Lisätietoja kirjoistamme saat täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti